Meteen naar de inhoud

Kompenzo

Flag_of_Netherlands_Flat_Round_Corner-64x64

Bescherming van persoonsgegevens

  1. Inleidende bepalingen

1.1. Dit beleid inzake de bescherming van persoonsgegevens is opgesteld naar aanleiding van Verordening nr. 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad, de  Algemene Verordening Gegevensbescherming (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”). 

1.2. Het doel van dit beleid is om klanten en potentiële  klanten (“klanten”) van Kompenzo, s.r.o.,  een vennootschap die is opgericht en bestaat naar het recht van de Tsjechische Republiek, met maatschappelijke zetel te Letenská 121/8, 118 00 Praag 1, ondernemingsnummer: 019 69 323, ingeschreven in het handelsregister dat wordt bijgehouden door de gemeentelijke rechtbank in Praag, sectie C, dossier 213784 (“Bedrijf“), over het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens door het bedrijf. 

1.3. Het bedrijf beschouwt alle persoonlijke gegevens van de klant als strikt vertrouwelijk. 

  1. Privacybeleid

2.1. Bij de verwerking van persoonsgegevens is het bedrijf gebonden aan de volgende principes, in het bijzonder:  
2.1.1. Persoonsgegevens moeten correct en op een wettelijke en transparante manier worden verwerkt;  
2.1.2. Persoonsgegevens mogen alleen worden verzameld voor specifieke, expliciet vermelde en legitieme doeleinden en mogen niet verder worden verwerkt op een manier die onverenigbaar is met deze doeleinden;  
2.1.3. Persoonsgegevens mogen alleen worden verwerkt voor zover dat nodig is in verband met het betreffende doel;  
2.1.4. Bij de verwerking van persoonsgegevens moet rekening worden gehouden met de juistheid ervan;  
2.1.5. Persoonsgegevens mogen alleen worden bewaard voor de noodzakelijke tijd; en  
2.1.6. Persoonsgegevens moeten onder passende beveiliging worden verwerkt. 

  1. Informatie voor klanten

Het bedrijf verstrekt klanten de volgende informatie over de verwerking van persoonsgegevens: 

3.1. Verantwoordelijke voor persoonsgegevens 

3.1.1. De beheerder, d.w.z. degene die de gegevens verzamelt en verantwoordelijk is voor de gegevens, is het bedrijf. Het contactadres van het bedrijf staat hierboven vermeld; Andere contactgegevens vindt u op de website www.kompenzo.com. 

3.2. Commissaris voor de bescherming van persoonsgegevens 

3.2.1. De functionaris voor de bescherming van persoonsgegevens is Ing. M.Sc. David Hanel, e-mail: info@klblegal.cz. 

3.3. Verwerkingsdoeleinden en hun wettelijke basis 

3.3.1. Het bedrijf verwerkt persoonsgegevens met het oog op het leveren van advies- en bemiddelingsdiensten aan klanten, d.w.z. voornamelijk met het oog op de uitvoering van het contract en op basis van de toestemming van de klant, ook voor marketingdoeleinden. De Klant heeft het recht om de uitdrukkelijke toestemming te allen tijde in te trekken.  
3.3.2. Het bedrijf verwerkt persoonsgegevens om zijn contractuele verplichtingen jegens de klanten realistisch te kunnen nakomen – dit zijn de identificatie- en contactgegevens van de klant, zoals de voor- en achternaam, geboortedatum, woonadres, e-mail- of telefoonnummer of het nummer van de bankrekening van de klant. Marginaal en alleen op basis van de uitdrukkelijke  
toestemming van de Klant, verwerkt het Bedrijf ook persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. 

3.4. Verplichting tot het verstrekken van persoonsgegevens 

3.4.1. Het bedrijf mag geen contractuele relatie aangaan met een persoon die weigert om persoonlijke gegevens te verstrekken voor zover vereist door de wet.  
Als de klant weigert de gegevens in kwestie bekend te maken, mag het bedrijf geen contractuele relatie met hem aangaan of is het gedwongen om de bestaande contractuele relatie met hem te beëindigen.  
3.4.2. De Klant is niet verplicht om het Bedrijf toestemming te geven voor de verwerking van persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. Indien de Klant weigert deze toestemming te verlenen, heeft het niet verlenen van toestemming geen invloed op de totstandkoming en duur van de contractuele verplichting. 

3.5. Archiveringsperiode 

3.5.1. Het bedrijf archiveert de persoonsgegevens van de klanten gedurende een periode die nodig is met het oog op het doel waarvoor ze zijn verkregen. Het bedrijf is verplicht om de documentatie en het dossier van de klant te bewaren gedurende een periode van vijf (5) jaar vanaf de beëindiging van het doel van de verwerking van de persoonlijke gegevens van de klant. 

3.6. Categorieën ontvangers van persoonsgegevens 

3.6.1. Persoonsgegevens worden voornamelijk rechtstreeks door het Bedrijf verwerkt. In sommige gevallen kunnen de persoonsgegevens van de Klant worden verstrekt met het oog op een contract voor de levering van advies- en bemiddelingsdiensten met betrekking tot het verhalen van vergoeding voor schade aan de gezondheid van de Klant aan andere begunstigden. Zo’n ontvanger kan dan een advocatenkantoor, een expert of een vertaler zijn. Het bedrijf maakt persoonlijke gegevens alleen bekend aan andere ontvangers voor zover dat nodig is. 

3.7. Doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen 

3.7.1. Het bedrijf verwacht geen primaire overdracht van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Unie.  
3.7.2. In het geval van uitzonderlijke overdracht van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Unie, maakt het Bedrijf gebruik van de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie. 

  1. Rechten van klanten

4.1. De primaire houder van persoonsgegevens is steeds de Klant en heeft als zodanig de rechten op zijn persoonsgegevens die hieronder worden opgesomd en nader worden gespecificeerd in de Algemene Verordening betreffende de bescherming van persoonsgegevens. 

4.2. Recht op toegang tot persoonsgegevens 

4.2.1. De Klant heeft het recht om bevestiging te krijgen van het Bedrijf of het zijn persoonlijke gegevens verwerkt en het recht om toegang te krijgen tot deze gegevens en informatie hierover. 

4.3. Recht op correctie of aanvulling 

4.3.1. De klant kan vragen om correctie of aanvulling van zijn persoonsgegevens. Het bedrijf is verplicht om in gerechtvaardigde gevallen aan de klant te voldoen. 

4.4. Recht op gegevenswissing 

4.4.1. De klant heeft het recht om het bedrijf te vragen zijn persoonlijke gegevens te verwijderen als een van de wettelijke redenen voor verwijdering wordt gegeven. 

4.5. Recht op beperking van de verwerking 

4.5.1. In geval van onzekerheid over de juistheid of rechtmatigheid van de verwerking van persoonsgegevens, kan de Klant het Bedrijf verzoeken om de verwerking van zijn persoonsgegevens tijdelijk te beperken. 

4.6. Recht op overdraagbaarheid van gegevens 

4.6.1. Als aan de wettelijke voorwaarden is voldaan, heeft de Klant het recht om zijn persoonlijke gegevens op te vragen bij het Bedrijf in een machineleesbaar formaat en het recht om de overdracht van deze gegevens aan een andere beheerder te vragen. 

4.7. Het recht om bezwaar te maken 

4.7.1. De Klant heeft het recht om, om redenen die verband houden met zijn specifieke situatie (en in het geval van direct marketing op elk moment), bezwaar te maken tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens  
door het Bedrijf. Tenzij er ernstige legitieme redenen zijn voor verwerking, verwerkt het bedrijf de persoonlijke gegevens van de klant in kwestie niet verder. De bevoegde werknemer van het bedrijf is Zuzanna-Mathilda Kuboň Issa, e-mail: info@kompenzo.com 

4.8. Het recht om een klacht in te dienen 

4.8.1. Elke Klant heeft het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit in de Europese Unie indien hij van mening is dat de verwerking van zijn persoonsgegevens in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens en/of de Algemene Verordening Bescherming Persoonsgegevens. De toezichthoudende autoriteit in Tsjechië is het Bureau voor de bescherming van persoonsgegevens, met hoofdkantoor in Pplk. Sochora 27, 170 00 Praag 7, www.uoou.cz. 

  1. Slotbepalingen

5.1. Het bedrijf heeft het recht om het beleid inzake de bescherming van persoonsgegevens op elk moment eenzijdig te wijzigen.  
5.2. Dit Privacybeleid wordt van kracht op  9.9. 2023.