Sari la conținut

Kompenzo

Protecția datelor cu caracter personal

1. Dispoziții introductive

1.1. Prezenta politică de protecție a datelor cu caracter personal este elaborată în urma Regulamentului nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, Regulamentul general privind protecția datelor („Regulamentul general privind protecția datelor”).

1.2. Scopul acestei Politici este de a oferi clienților și potențialilor clienți („Clienți”) ai Kompenzo, s.r.o. , o societate înființată și existentă în conformitate cu legislația Republicii Cehe, cu sediul social la adresa Letenská 121/8, 118 00 Praga 1, IČ 019 69 323, înregistrată în registrul comercial ținut de Tribunalul Municipal din Praga, secțiunea C, dosar 213784 („Societatea”), cu privire la colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal de către Societatea ….

1.3. Societatea consideră toate datele cu caracter personal ale Clientului ca fiind strict confidențiale.

2. Politica de confidențialitate

2.1. Atunci când prelucrează date cu caracter personal, societatea este obligată să respecte în special următoarele principii:
2.1.1. Datele cu caracter personal trebuie să fie prelucrate corect și într-un mod legal și transparent;
2.1.2. Datele cu caracter personal pot fi colectate numai în scopuri specifice, declarate explicit și legitime și nu pot fi prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri;
2.1.3. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai în măsura în care este necesar în raport cu scopul în cauză;
2.1.4. La prelucrarea datelor cu caracter personal, este necesar să se țină seama de exactitatea acestora;
2.1.5. Datele cu caracter personal pot fi păstrate numai pentru perioada necesară; și
2.1.6. Datele cu caracter personal trebuie să fie prelucrate în condiții de securitate corespunzătoare.

3. Informații pentru clienți

Societatea pune la dispoziția Clienților următoarele informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal:

3.1. Managerul de date cu caracter personal

3.1.1. Administratorul, adică cel care colectează și este responsabil pentru date, este Societatea. Adresa de contact a Societății este menționată mai sus; alte detalii de contact sunt oferite pe site-ul www.kompenzo.com.

3.2. Comisarul pentru protecția datelor cu caracter personal

3.2.1. Comisarul pentru protecția datelor cu caracter personal este ing. M.Sc. David Hanel, e-mail: info@klblegal.cz.

3.3. Scopurile prelucrării și temeiul juridic al acestora

3.3.1. Societatea prelucrează datele cu caracter personal în scopul furnizării de servicii de consultanță și mediere pentru Clienți, adică, în principal, în scopul îndeplinirii contractului și, pe baza consimțământului Clientului, și în scopuri de marketing. Clientul are dreptul de a-și retrage consimțământul expres în orice moment.
3.3.2. Societatea prelucrează date cu caracter personal pentru a putea îndeplini în mod realist obligațiile contractuale față de Clienți – este vorba despre datele de identificare și de contact ale Clientului, cum ar fi numele și prenumele, data nașterii, adresa de reședință, adresa de e-mail sau numărul de telefon, sau numărul contului bancar al Clientului. În mod marginal și numai pe baza acordului expres
consimțământul expres al Clientului, Societatea prelucrează datele cu caracter personal și în scopuri de marketing.

3.4. Obligația de a furniza date cu caracter personal

3.4.1. Societatea nu poate intra într-o relație contractuală cu nicio persoană care refuză să furnizeze date cu caracter personal în măsura în care acest lucru este prevăzut de lege.
În cazul în care clientul refuză să furnizeze datele în cauză, societatea nu poate intra în nicio relație contractuală cu acesta sau este obligată să rezilieze relația contractuală existentă cu acesta.
3.4.2. Clientul nu este obligat să acorde Societății consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing. În cazul în care Clientul refuză să acorde acest consimțământ, neacordarea consimțământului nu va avea niciun efect asupra formării și duratei obligației contractuale.

3.5. Perioada de arhivare

3.5.1. Societatea arhivează datele cu caracter personal ale Clienților pentru o perioadă de timp necesară având în vedere scopul pentru care au fost obținute. Societatea este obligată să păstreze documentația și dosarul Clientului pentru o perioadă de cinci (5) ani de la încetarea scopului de prelucrare a datelor cu caracter personal ale Clientului.

3.6. Categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

3.6.1. Datele cu caracter personal sunt prelucrate în principal direct de către Societate. În unele cazuri, datele cu caracter personal ale Clientului pot fi furnizate în scopul unui contract de prestări de servicii de consultanță și intermediere legate de recuperarea de despăgubiri pentru daunele aduse sănătății Clientului către alți beneficiari. Un astfel de beneficiar poate fi atunci un cabinet de avocatură, un expert sau un traducător. Societatea divulgă datele cu caracter personal altor destinatari numai în măsura în care este necesar.

3.7. Transferul de date cu caracter personal către țări terțe

3.7.1. Compania nu anticipează niciun transfer primar de date cu caracter personal către țări din afara Uniunii Europene.
3.7.2. În cazul unui transfer excepțional de date cu caracter personal către țări din afara Uniunii Europene, societatea utilizează modelul de clauze contractuale al Comisiei Europene.

4. Drepturile clienților

4.1. Deținătorul principal al datelor cu caracter personal este întotdeauna Clientul și, ca atare, are drepturile asupra datelor sale personale enumerate mai jos și specificate mai detaliat în Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

4.2. Dreptul de acces la datele cu caracter personal

4.2.1. Clientul are dreptul de a obține din partea Societății confirmarea faptului că aceasta prelucrează datele sale cu caracter personal și dreptul de a obține acces la aceste date și la informații despre acestea.

4.3. Dreptul la rectificare sau completare

4.3.1. Clientul poate solicita corectarea sau adăugarea datelor sale cu caracter personal. Societatea este obligată să se conformeze clientului în cazuri justificate.

4.4. Dreptul la ștergere

4.4.1. Clientul are dreptul de a solicita Societății ștergerea datelor sale cu caracter personal dacă este invocat oricare dintre motivele legale pentru ștergere.

4.5. Dreptul la restricționarea prelucrării

4.5.1. În caz de incertitudine cu privire la exactitatea sau legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal, Clientul poate solicita Societății să limiteze temporar prelucrarea datelor sale cu caracter personal.

4.6. Dreptul la portabilitatea datelor

4.6.1. În cazul în care sunt îndeplinite premisele legale, clientul are dreptul de a solicita datele sale personale de la societate într-un format care poate fi citit automat și dreptul de a solicita transferul acestor date către un alt administrator.

4.7. Dreptul de opoziție

4.7.1. Clientul are dreptul, din motive legate de situația sa specifică (și în cazul marketingului direct, în orice moment), de a se opune prelucrării datelor sale personale
datelor sale personale de către Societate. Cu excepția cazului în care există motive legitime serioase pentru prelucrare, Societatea nu prelucrează în continuare datele cu caracter personal ale Clientului în cauză. Angajatul autorizat al Societății, Zuzanna-Mathilda Kuboň Issa, e-mail: info@kompenzo.com.

4.8. Dreptul de a depune o plângere

4.8.1. Fiecare Client are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere din Uniunea Europeană dacă consideră că prelucrarea datelor sale cu caracter personal încalcă Legea privind protecția datelor cu caracter personal și/sau Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Autoritatea de supraveghere din Republica Cehă este Oficiul pentru protecția datelor cu caracter personal, cu sediul în Pplk. Sochora 27, 170 00 Praga 7, www.uoou.cz.

5. Dispoziții finale

5.1. Compania are dreptul de a modifica unilateral Politica de protecție a datelor cu caracter personal în orice moment.
5.2. Prezenta politică de protecție a datelor cu caracter personal intră în vigoare la 1 septembrie 2023.